Inschrijvingen

Inschrijvingen

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Wees er tijdig bij!

Broers en zussen kunnen van 1 tot en met 18 februari 2022 al inschrijven, samen met kinderen van schoolpersoneel. Alle andere kinderen moeten inschrijven tussen 10 en 30 maart  2022. U kan uw kind inschrijven op schooldagen vanaf 8 uur tot 16 uur, op woensdag tot 12 uur op school.

Schrijf ook alle kinderen in, geboren in 2020. Ook als ze pas starten in september 2023.

Ik wil meer info over basisschool De Kleine Okapi.

Nieuwsgierig hoe onze school werkt? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via directie@de-kleine-okapi.be.

Er komt ook een digitale opendeurdag die je vanaf begin februari kan bekijken op onze website en facebookpagina wanneer het jou past!

Mijn kind start in de kleuterschool, wat moet ik doen?

Kinderen kunnen naar de kleuterschool vanaf 2,5 jaar. Ze kunnen elk jaar starten op verschillende instapmomenten. Schrijf uw kind op voorhand in. Is uw kind geboren in 2020? Schrijf het nu al in, ook al start het pas in september 2023.

De kleuterschool is voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. De kleuterschool is belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Het kind leert er samen spelen, zelfstandig werken, nieuwe woorden, motorische vaardigheden, en veel meer. Is uw kind geboren in 2020 of vroeger? Schrijf het daarom zeker nu al in!

Sinds 1 september 2020 is elk kind in België leerplichtig vanaf 5 jaar in plaats van 6 jaar. Je kind moet dus leren vanaf 5 jaar. De leerplicht garandeert ook het leerrecht van 5-jarigen.

Alle kinderen die in hetzelfde kalenderjaar geboren zijn, worden op hetzelfde moment leerplichtig: op 1 september van het kalenderjaar waarin zij 5 jaar worden. Voor het schooljaar 2022-2023 zijn dit alle kinderen geboren in 2017.

Wanneer wat te doen?

1 februari (8 uur) tot en met  18 februari 2022 (16 uur) : Voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel

Hebt u al een kind op de school? Contacteer dan de school om broer of zus in te schrijven. Ook kinderen van personeel hebben voorrang. Vraag meer informatie op de school. Daarna hebben broers en zussen geen voorrang meer.
Let op: Schrijf alle broers en zussen in, ook zij geboren in 2020 en pas starten in september 2023.

10 maart ( 8 uur) tot en met  30 maart  2022 (16 uur) : alle andere kinderen kunnen inschrijven

U beantwoordt 2 vragen bij de inschrijving.

  1. heeft de moeder een diploma van minstens secundair onderwijs: ja of nee
  2. heeft het gezin in het vorige schooljaar of in het daaraan voorafgaande schooljaar een schooltoeslag binnen het groeipakket ontvangen: ja of nee

Wil u geen antwoord geven op deze 2 vragen, schrijf dan in in de vrije inschrijvingsperiode.

De inschrijvingen gebeuren chronologisch per contingent. Dat betekent wie het eerst om een inschrijving vraagt, wordt ingeschreven (als er plaats is). Kom fysiek langs op de school tijdens de schooluren en tijdens de inschrijvingsperiodes en vraag om uw kind in te schrijven. Als er geen plaats is, ontvangt u een weigeringsdocument.

Vanaf 19 april 2022 : vrije inschrijvingen.